Pand met arbeidsmigranten Wijlre weer open

De eigenaar van het pand tekende bezwaar aan tegen de sluiting. © L1
Het pand met arbeidsmigranten in Wijlre gaan begin september weer open.
Begin juni besloot burgemeester Nicole Ramaekers van Gulpen-Wittem de panden aan de Valkenburgerweg voor drie maanden te sluiten. Er was teveel overlast. De bewoners, zo'n 24 arbeidsmigranten uit heel Oost-Europa, moesten elders onderdak vinden. De sluiting was een gevolg van herhaaldelijke klachten uit de buurt.

Dodelijk incident

Het meest heftige incident vond vorig jaar augustus plaats, toen een Spaanse en Portugese bewoner ruzie met elkaar kregen, op elkaar instaken met een mes en beiden daardoor overleden. Ook was er nog een ernstige mishandeling en zorgden de bewoners vaak voor geluidsoverlast.

Bezwaar

Omdat de sluitingstermijn van drie maanden voorbij is, gaat op 2 september het slot weer van de deur. De gemeente gaat er wel op toezien dat de eigenaar zich houdt aan de geldende wet en regelgeving. Eind augustus is er nog een gesprek tussen de gemeente en buurtbewoners.
De buurt reageert teleurgesteld op het besluit van de gemeente. Omwonenden hadden gehoopt dat de gemeente de vergunning definitief zou intrekken. "Op dit moment is het heerlijk rustig, nu blijkt pas wat voor onrust het pand met zich mee bracht. De gemeente had eerder moeten ingrijpen", zegt een van de omwonenden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!