Maasbreese verzamelaar heeft 15.000 flessenopeners

Huub Sijben uit Maasbree heeft 15.000 flessenopeners. © L1
De één verzamelt postzegels, de ander bierdopjes. Huub Sijben uit Maasbree verzamelde de afgelopen twintig jaar flessenopeneners. In zijn tuinhuisje hangen er maar liefst 15.000.
Maar nu wil hij ze verkopen en het liefste alles in één keer.

Rommelmarkten en ruilbeurzen

Jarenlang struinde hij rommelmarkten en ruilbeurzen af om bijzondere openers te vinden. Ook kreeg hij er de nodige van vrienden bekenden. Zijn collectie groeide en groeide en telt inmiddels 15.000 flesopeners. Zijn tuinhuisje is inmiddels te klein geworden.

Idee

Hoe hij op het idee kwam om flessenopeners te gaan verzamelen, dat weet Sijben niet meer. "Pennen zijn te lang, postzegels te klein, aanstekers vatten vlam", zo vertelt hij. Dus er was voor hem maar één optie: flesopeners verzamelen. "De eerste opener zal bij ons wel in de keukenlade hebben gelegen of bij een krat bier." Met zoveel openers zou je verwachten dat Sijben zijn verzameling compleet heeft, maar hij blijft dromen. "Er zijn golfclubs uitgegeven in de vorm van een opener. Die zou ik nog wel eentje willen."

Grote bende

Toch gaat de verzamelaar uit Maasbree zijn verzameling verkopen. Geen makkelijk besluit. "Ik kom er niet meer aan toe. Straks is het een grote bende en kijkt er niemand meer naar." Zijn kleindochter Kiki gaat hem helpen. Ze hopen alles in één keer te verkopen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!