Van en naar Maastricht per trein dit weekend onmogelijk

Stockfoto © iStock
Reizigers die dit weekend van en naar Maastricht willen met de trein, moeten rekening houden met extra reistijd. Er rijden namelijk geen treinen tussen Heerlen en Maastricht, maar ook geen treinen tussen Sittard en Maastricht. De bus is dus de enige oplossing.
En dat terwijl vervoerders NS en Arriva juist dit weekend, met evenementen als Solar en Pride Amsterdam, kunnen rekenen op meer reizigers.

Dassen

Vanwege het ruimen van een dassenburcht bij Voerendaal rijden tussen Valkenburg en Heerlen geen treinen. Reizigers vanaf Maastricht redden het per trein dus tot en met Valkenburg, maar moeten daarna overstappen op de bus. Gevolg: zo'n 30 minuten extra reistijd.

Sittard-Maastricht

Maar de NS biedt nog een andere optie aan tussen Heerlen en Maastricht, namelijk via Sittard. Alleen zit dat er dit weekend óók niet in. Zaterdag en zondag rijden er geen treinen tussen Sittard en Maastricht Randwyck door werkzaamheden aan het spoor. Er worden stop- en snelbussen ingezet en ook hier moeten reizigers rekenen op een half uur extra reistijd.

Situatie monitoren

NS verwacht vooralsnog geen grote problemen tijdens het weekend, met onder meer Solar en Pride. "We monitoren wel de situatie en vragen reservebussen aan. Als het niet goed gaat kunnen we dan opschalen", verklaart een woordvoerder. Dat geldt ook voor Arriva volgens een woordvoerster: "Ik heb geen glazen bol, maar we zetten stopbussen in passend bij het reizigersaanbod."
De bussen rijden tot 20:00 uur vier keer per uur, tussen 20:00 en 21:00 uur drie keer en van 21:00 tot 01:00 uur twee keer per uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!