Geen verder bewijs voor tweede verdachte zaak-Gino

De 9-jarige Gino verdween op 1 juni vorig jaar in Kerkrade tijdens het spelen. © Orange Media
Er is geen aanvullend bewijs gevonden dat de tweede verdachte in de zaak-Gino schuldig is aan het wegmaken van het lichaam van het jongetje.
Dat zei officier van justitie David van Kuppeveld tijdens een tussentijdse zitting woensdag.

Vuilniszakken

Enkele weken geleden hield de politie Sittardenaar Youri F. (21) aan. Hij zou medeplichtig zijn aan het wegmaken van het lichaam, omdat er dna van Youri werd gevonden op de vuilniszak waarin het lichaam van Gino was gewikkeld. Youri ontkende dat hij had geholpen het lichaam weg te maken en heeft bij de politie verklaard dat zijn dna op de vuilniszak terecht is gekomen toen Donny de ramen van zijn woning wilde dichtplakken.

Alleen gehandeld

Donny zelf heeft ook altijd gezegd dat hij alleen heeft gehandeld en dat hij bij het dumpen van het lichaam geen hulp had. Daarnaast heeft de politie camerabeelden bekeken van een camera op de route tussen zijn woning en de vindplaats van Gino. Daarop is te zien dat één persoon op 1 juni in de avond richting de de plek loopt waar Gino is gevonden. Omdat het vanwege de beeldkwaliteit slechts om schimmen gaat, is niet zeker of het om Donny gaat. "Maar het zou erop kunnen wijzen dat er geen tweede dader is", aldus de Officier van Justitie.
Justitie hakt later de knoop door of Youri F. vervolgd wordt of niet.

Niet aanwezig

Tijdens de pro-formazitting, waar Donny overigens niet bij aanwezig was, gaf justitie verder aan dat er opnieuw aanvullend forensisch onderzoek is uitgevoerd. Zo is er vezelonderzoek verricht in de auto van Donny. Daaruit blijkt dat er vezels zijn gevonden die overeenkomen met de jas van Gino. Eerder waren er in de auto geen sporen van Gino gevonden.

Geen zaak voor open eindjes

Ook is er nader onderzoek verricht in de badkamer en het toilet van de woning van Donny, maar dat heeft geen nadere sporen opgeleverd die de aanwezigheid van Gino kunnen bevestigen. "Het is van belang om te weten wat er in de woning is gebeurd, dit is geen zaak voor open eindjes. Zeker omdat verdachte wisselende verklaringen heeft afgelegd", zei justitie. Zo verklaarde Donny vlak na zijn aanhouding dat hij Gino had aangereden en onder de douche zette om hem gerust te stellen. Later kwam hij met andere verklaringen en bekende hij dat Gino had ontvoerd, misbruikt en gedood.

1 juni 2022

De 9-jarige Gino verdween op 1 juni vorig jaar in Kerkrade tijdens het spelen. Hij bleek ontvoerd en werd een paar dagen later dood gevonden in Geleen. Dat gebeurde kort nadat Donny M. (23) uit Geleen werd aangehouden. Hij bekende het jongetje te hebben ontvoerd, misbruikt en vermoord.
Wanneer de zaak inhoudelijke wordt behandeld, is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!