Gemeente gaat controleren op permanente bewoning De Berckt

Vakantiepark De Berckt in Baarlo © Oostappen Groep Vakantieparken
"Meerdere permanente bewoners" hebben maandag per direct vakantiepark De Berckt in Baarlo moeten verlaten. De gemeente gaat controleren of dit ook daadwerkelijk gebeurd is.
Volgens een woordvoerder van gemeente Peel en Maas is het niet duidelijk om hoeveel mensen het precies gaat, maar dat het er in ieder geval “genoeg waren om te handhaven.”

Permanent wonen

Het is volgens de gemeente al lang bekend bij eigenaar Oostappen Groep, het campingconglomeraat van Peter Gillis, dat permanent wonen niet is toegestaan. In het meest recente handhavingsbesluit van februari van dit jaar staat vermeld dat permanente bewoning vanaf 1 augustus niet meer wordt geduld. In augustus vorig jaar werd dit voornemen ook al meegedeeld, zo laat de gemeente weten.
Waar de bewoners nu precies naartoe gaan, is niet duidelijk. "Dat is iets tussen verhuurder en huurder", aldus de woordvoerder. Vakantiepark De Berckt wilde niet reageren, de hoorn werd op de haak gegooid.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!