Gulpenaar (21) is slachtoffer schietincident Zomercarnaval

Op de Coolsingel waar het Zomercarnaval plaatsvindt zijn gewonden gevallen bij een schietpartij © ANP
De 21-jarige man uit Gulpen die zaterdagavond werd aangehouden bij de Zomercarnaval in Rotterdam, is weer op vrije voeten. De Gulpenaar blijkt na onderzoek het slachtoffer te zijn van de schietpartij.
Volgens een woordvoerster van het OM wordt hij vanwege "onvoldoende bewijs" vrijgelaten, maar het onderzoek loopt nog.

Voorgeleid

Ook de 42-jarige man uit Leeuwarden die na de schietpartij werd opgepakt, mag naar huis. De 26-jarige Antilliaan die werd aangehouden blijft wel nog vastzitten. Hij wordt later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gulpenaar slachtoffer

De Gulpenaar werd het slachtoffer van de schietpartij. De politie zag zaterdagavond dat een persoon op de Coolsingel het vuur opende op de man uit Gulpen, waarna agenten op de verdachte schoten. De twee werden opgenomen in het ziekenhuis en zijn volgens het OM buiten levensgevaar. Of ze nog in het ziekenhuis liggen, is niet bekendgemaakt.

Gewonde vrouw

Door de schietpartij raakte nog een derde persoon gewond. Het ging om een vrouw die al wegrennend ten val kwam. Zij werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Leeuwarden werd kort na het incident opgepakt op verdenking van betrokkenheid.

Onderzoek

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het vuurwapengebruik van de politie. Dat is een standaardprocedure bij dit soort geweldsincidenten. Eerder zaterdag was er al een incident waarbij iemand een schot met een vuurwapen loste. De politie is nog op zoek naar de dader. Bij dit incident raakte niemand gewond.