Door noodweer getroffen Limburgers per bus terug uit Italië

Vakantiegangers die aan het Gardameer per bus worden opgehaald © ANP
Een deel van de Nederlandse toeristen die zaterdag in bussen uit Noord-Italië zijn vertrokken, is weer terug in Nederland.
De allereerste bus kwam zondagochtend vroeg aan in Maastricht en reed daarna door naar Venlo.

Zeven bussen

In totaal komen zondagochtend zeven bussen uit Noord-Italië aan met daarin zo'n 350 tot 400 Nederlanders. Het gaat om mensen die rond het Gardameer op vakantie waren en daar afgelopen week werden getroffen door noodweer. Hun voertuig raakte daarbij zodanig beschadigd dat ze er niet meer zelf mee naar huis konden rijden.

Goed verlopen

Het busvervoer wordt georganiseerd door de Nederlandse alarmcentrales, onder leiding van SOS International. Een woordvoerder van die organisatie laat weten dat de bussen onderweg naar Nederland wel last hebben gehad van files en vertragingen op de Europese wegen, maar dat de reis verder goed is verlopen. De Nederlandse vakantiegangers zijn volgens hem heel blij zijn dat ze bijna thuis zijn.

Andere locaties

Ook in Eindhoven, Breda, Rotterdam, Utrecht en Arnhem zijn vakantiegangers, na de stop op de twee plekken in Limburg, zondagochtend afgezet. "Ik zag veel vrolijke gezichten", zei Violette Hasselmeijer, operationeel directeur van SOS International, vanuit Rotterdam. "Iedereen was vooral heel blij om weer thuis te zijn."
Later op zondag vertrekken nog zo'n honderd Nederlandse vakantiegangers in bussen van de alarmcentrales naar Nederland. Ook woensdag worden een of twee bussen ingezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!