Mark wil 100.000 km lopen, bomen planten en afval inzamelen

Afbeelding ter illustratie
Mark Verdonschot uit Noord-Holland heeft drie levensdoelen, hij wil 100.000 kilometer lopen, 100.000 zakken zwerfafval verzamelen, en 100.000 bomen planten. Hij heeft inmiddels iets meer dan 8.000 kilometer opzitten.
Donderdag is hij begonnen aan het Pieterpad in Maastricht en loopt in noordelijke richting.

Mentale problemen

Mark kampt zijn hele leven met de nodige verslavingen, de enige verslaving die hij volgens eigen zeggen niet heeft gehad is een alcohol en drugsverslaving en zijn mentale problemen. Om zoals hij het zelf omschrijft: "De gewoontes, de cirkels van zelfvernietiging, de depressieve levenswijze en al die andere dingen waar ik mee worstel te doorbreken, besloot ik in 2020 een ultieme poging te doen om mijn leven en dat van anderen te veranderen! Omdat ik echt geloof dat er meer voor mij is dan dit en dat ik andere mensen kan inspireren om ook van denken naar doen te gaan. Nadat ik het bijna definitief heb opgegeven, zal ik mijn leven en missie nog een kans geven, en ik zal alles geven wat ik heb."
En dus is Mark in 2020 begonnen aan de wandeltocht met als doel 100.000 kilometer te lopen, evenveel afval te verzamelen en bomen te planten.

Inspireren

Het doel, de 100.000 kilometer lopen is niet het allerbelangrijkste voor Mark. Het zijn de motivatie om door te gaan en de reis, dat zijn het allerbelangrijkste.
Het levensmotto van Mark is niet voor niets: "De reis brengt ons geluk, niet de bestemming." Mensen ontmoeten, iets betekenen voor het afvalprobleem en het milieu in de wereld. En vooral mensen inspireren die misschien net als Mark in een dip zitten of hebben gezeten of die denken ja ik kan iets betekenen, ik begin er aan.

Overnachten

Om te kunnen slapen vraagt Mark mensen om een slaapplek. Dat kan in de tuin want Mark heeft een eigen tent bij zich. Om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien vraagt hij voorbijgangers en soms ook aan de deur om een bijdrage. Ook probeert Mark via social-media donaties te krijgen.
Meer over de wandeling van Mark lezen kan via zijn website.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!