Toverland investeert: Clubhuis voor personeel met dansstudio

Een impressie van het personeelsgebouw dat Toverland gaat bouwen. © Beeld: Architectenbureau Dreessen Willemse
Attractiepark Toverland in Sevenum gaat flink investeren. Er komt een speciaal personeelsgebouw op het terrein met onder andere een dans- en sportstudio en een restaurant.
Momenteel verblijven de werknemers van Toverland in containers. Het is al langer de wens van het park om de medewerkers onder te brengen in een eigen pand.

Het Clubhuis

Architectenbureau Dreessen Willemse uit Heerlen heeft gezorgd voor het ontwerp. Toverland noemt het gebouw 'Het Clubhuis'. Het architectenbureau omschrijft het pand niet als kantoor, maar een Clubhuis voor alle medewerkers.
Het Clubhuis van Toverland van binnen. © Beeld: Architectenbureau Dreessen Willemse

Energieneutraal

Het is modern en passend bij de thematiek van het park, zo zegt Dreessen Willemse. Het is een energie-neutraal kantoor en wordt volledig in hout geconstrueerd. In het pand zit onder andere een restaurant, dans- en sportstudio en heeft een hybride werkomgeving. Centraal in het gebouw ligt een plein, waar een groene trap als klimplant door de houten structuur omhoog slingert. De bouw begint in januari volgend jaar, begin 2025 moet het nieuwe pand klaar zijn.

Werkplaats

Naast het Clubhuis ligt de nieuwe werkplaats met diverse ateliers, waar gewerkt wordt aan de creatie van attracties, kostuums en onderhoud van Toverland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!