Actie docu doodgestoken Guus Janssen levert 18.837 euro op

De makers van de documentaire © Docu Gedraag Ow
De crowdfundingsactie voor de docu van #GedraagOw en Guus Janssen heeft in totaal 18.837 euro opgeleverd. 435 mensen steunden de actie.
De crowdfundingsactie werd een maand geleden in het leven geroepen door de beste vrienden en familie van de neergestoken Guus Janssen uit Horst.

Ruud Lenssen

Met dit bedrag worden de kosten gedrukt voor het maken van de documentaire. Als er geld over is, gaat dat naar de stichting Gedraag Ow. Het is een educatieve documentaire over rouwverwerking. Onder andere de familie van Guus, de vriendengroep en twee boezemvrienden komen aan het woord. Documentairemaker Ruud Lenssen en videoproductiebedrijf Cult en Roy Gubbels maken de documentaire.

NPO

De bedoeling is dat de documentaire midden januari 2024 te zien is in een aantal voorstellingen in ’t Gasthoês in Horst. Daarna moet de docu ook te zien zijn op andere kanalen. "Het ultieme doel is wel L1 en de NPO", zegt Derix. "Daar gaan we voor. Deze docu moet bij een breed mogelijk publiek terechtkomen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!