Verwisseld lichaam Voerendaal vrijdag in juiste graf

De Laurentiuskerk in Voerendaal © Wikimedia Commons
De nabestaanden van de overleden May Hermans (82) kunnen vrijdag hun geliefde begraven in het juiste graf.
Dat heeft Uitvaartvereniging Voerendaal met de familie Hermans afgesproken.

Juiste graf

"Komende vrijdag zullen we May in besloten kring begraven in het juiste graf", aldus Marie-José, schoondochter van de overleden May. Dinsdagavond zaten de familie Hermans en de Uitvaartvereniging om tafel om deze plooien in ieder geval glad te strijken.
Vrijdagochtend wordt de verkeerde kist eerst uit het graf opgegraven.

Black out

Uitvaartvereniging Voerendaal heeft aan de familie Hermans uitgelegd dat de verantwoordelijke medewerker last had van een 'black out' en daardoor de kisten heeft verwisseld. "Ook werd gezegd dat de grafdelver de fout in is gegaan. Diegene heeft blijkbaar nagelaten verschillende controles uit te voeren waardoor dit had kunnen worden voorkomen." De beheerder van de begraafplaats liet desgevraagd weten dat er bij hem in het proces geen fouten waren gemaakt.

Juridische zaak

Daarnaast heeft de familie Hermans een letselschade advocaat in de armen genomen. Dit omdat het mogelijk toch tot een juridische zaak komt, tenzij de familie en de uitvaartorganisatie eerder tot een schikking zullen komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!