Weert opent derde opvanglocatie voor vluchtelingen Oekraïne

Het Horne Quartier ligt aan de westkant van Weert © Gemeente Weert
De gemeente Weert opent een nieuwe locatie voor de opvang van circa 150 Oekraïense vluchtelingen.
Dat besluit heeft de gemeente genomen naar aanleiding van de druk op opvanglocaties in Limburg.

150 plekken

Het is derde opvanglocatie in de gemeente. Vorig jaar maart werd een van de gebouwen op het terrein van Horne Quartier al omgetoverd tot opvangplek voor Oekraïense ontheemden en in augustus opende ook het tweede gebouw zijn deuren. Daar worden circa 150 personen per gebouw opgevangen. Het derde gebouw op het voormalige kazerneterrein wordt dadelijk ook in gebruik genomen voor vluchtelingen, waar wederom 150 plekken zijn.

Controles

Het gebouw wordt na de zomer klaargemaakt. Dat houdt in dat er wordt gezorgd dat de verwarming en elektra goed functioneren. Ook worden kookplaten gecontroleerd en wordt er gekeken of de legionellabacterie aanwezig is. Vervolgens wordt het gebouw ingericht. De kosten die dit met zich meebrengt, worden vergoed door de overheid. De eerste bewoners zullen waarschijnlijk in november intrekken.

Tevreden

Volgens de gemeente zijn de huidige bewoners tevreden over de opvang. Dit ook omdat ze ruim gehuisvest zijn en iedere kamer voor één gezin is gereserveerd, waardoor er meer privacy is. De kinderen gaan naar school, veel volwassenen hebben een (deeltijd)baan gevonden.