Ziekenhuisalliantie vindt steun in Parkstadgemeenten

Het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen © L1 (Erwin Minkenberg)
De gemeenten Voerendaal, Kerkrade en Landgraaf gaan zich ook aansluiten bij de alliantie voor behoud van een volwaardig ziekenhuis voor Parkstad en het Heuvelland.
Dat meldt lokale nieuwssite ZO-NWS.

Volwaardig ziekenhuis

De politieke partijen in de drie gemeenten zijn zeer bezorgd over een mogelijke sluiting van de Spoed Eisende Hulp (SEH), intensive care en alle bedden voor opnames bij Zuyderland Heerlen. De gemeenten willen ook meedoen aan de manifestatie op 23 september. De Ziekenhuisalliantie ontstond in Heerlen, waar alle politieke partijen zich verenigden om een volwaardig ziekenhuis voor de gemeente te behouden.

Niet in goede aarde

Het college in Kerkrade heeft net als de andere gemeenten via de media kennis genomen van het voornemen van Zuyderland en dat is bij de bestuurders niet in goede aarde gevallen, staat op de website van de gemeente. Burgemeester en wethouders van Kerkrade gaan nu inzetten op het verkrijgen van meer informatie van de betrokken partijen over deze situatie.
In Brunssum wordt een mogelijke aansluiting nog besproken in de raad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!