Vandalen bekladden vloer gymzaal met witte verf in Lottum

Witte verf op de vloer van de gymzaal bij dorpshuis De Smetenhof in Lottum. © Elise Keiren
Vandalen hebben afgelopen weekend de vloer van de gymzaal bij dorpshuis De Smetenhof in Lottum beklad met witte verf. Ook werd het materialenhok volledig overhoop gehaald.
Dat bevestigt beheerder Elise Keiren aan L1.

Urine

Keiren ontdekte maandagochtend tijdens een controle dat er mensen in de gymzaal van het dorpshuis waren geweest. Zo is de vloer beklad met witte verf en is het hele materialenhok waarin matten, ballen, banken en trampolines staan opgeslagen, overhoop gehaald. "Alles lag verspreid door de hele gymzaal en daarnaast waren alle rekken en ringen uitgedraaid", vertelt Keiren. Ook zijn er enkele spullen kapot en trof ze plassen met vermoedelijk urine aan.

Verbouwing

De gymzaal is vanwege de zomerstop tijdelijk gesloten. De Smetenhof wordt momenteel verbouwd. Hierdoor staan er bouwhekken om het gebouw heen. Met de verbouwing wordt getracht om van het dorpshuis een nieuwe 'huiskamer' van Lottum te maken. Keiren noemt het erg verdrietig wat er is gebeurd.

Opruimen

Hoe groot de schade is, moet nog blijken. De verf gaat niet met water van de gymvloer af en zal op een andere manier verwijderd moeten worden. De rest van de chaos wordt opgeruimd.
Witte verf op de vloer van de gymzaal bij dorpshuis De Smetenhof in Lottum. © Elise Keiren
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!