Familie had voorgevoel: 'Dit is een andere kist'

Bloemen tijdens een uitvaart © iStock
Ron en Marie-José Hermans hadden zaterdag een vreemd voorgevoel dat er bij de begrafenis van hun vader May Hermans (82) iets niet klopte. "Ik zag het niet, maar de vriendin zei 'dit is de kist niet, dit is een andere kist'."
"We zaten vol in de emoties. De mis begon, dus dan kun je niks meer doen", vertelt het stel nu.

Verkeerde begraven

Twee dagen later blijkt er inderdaad iets fout te zijn gegaan bij de begrafenisondernemer. De familie Hermans heeft zaterdag niet hun vader, maar een 64-jarige plaatsgenoot begraven.
Maandag kreeg Roy Hermans een telefoontje van de uitvaartvereniging. "Ze belden of ze even langs konden komen, want ze hadden een zeer onprettige mededeling voor ons. Toen ik had opgehangen, zei ik 'gegarandeerd, ze hebben de verkeerde begraven. 100 procent'. Dus het voorgevoel klopte."

Excuses aangeboden

Binnen vijf minuten stonden de mensen van de uitvaartvereniging op de stoep. "Ze waren er zelf ook heel emotioneel onder", vertelt Marie-José. Ze boden hun excuses aan en beloofden alles op te lossen. Hoe dat gaat gebeuren, is nog niet bekend. De volledige uitvaart opnieuw doen, is in ieder geval geen optie. "Dat gaat hem niet worden", antwoordt Roy Hermans stellig.
De familie Hermans heeft een advocaat geraadpleegd over een eventuele schadeclaim.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!