Kanshebbers Topvrouw van Limburg bekend

Pamela Habibovic, Vera Tax en Nele Valkeneers. © Stichting Topvrouwen Limburg (De Fotovakvrouw)
De finalisten van de Topvrouw Limburg 2023 zijn maandag bekend gemaakt.
Pamela Habibovic, Vera Tax en Nele Valkeneers zijn de kanshebbers.

Pamela Habibovic

Habibovic is hoogleraar Anorganische Biomaterialen aan de Universiteit Maastricht. Zij onderzoekt met name biomaterialen en regeneratieve geneeskunde. Zij is daarnaast lid van het College van Bestuur van de universiteit en bekleedt de rol van Rector Magnificus.
Verder is Habibovic onder andere lid van de Raad van Aanbeveling van het Nederlands Studenten Orkest en Voorzitter van de Adviesraad Student Wellbeing.

Vera Tax

Vera Tax is sinds 2019 namens de Partij van de Arbeid lid van het Europees Parlement in Brussel. Zij richt zich onder andere op het belang van de regio, duurzaamheid, transport en (kansen)gelijkheid. Eerder was Vera onder andere fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in Venlo. Ook was zij wethouder voor sociale zaken en jeugdzorg.
In 2010 richtte Tax het vrouwennetwerk Sablones op en in 2019 organiseerde ze de Roze Zaterdag in Venlo. Verder is Tax voorzitter van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo. Tax werd ook in januari uitgeroepen tot prinses bij De Gaaskaetel.

Nele Valkeneers

Nele Valkeneers is mede-eigenaar van de medtech bedrijven 2BMedical en ArchiMEDes in Maastricht. Ze is onder andere verantwoordelijk voor business development, commerciële contacten en marketing. Verder werkt Valkeneers als Adviseur externe samenwerking voor het Ministerie van Defensie, als hoofd van de Innovatie hub van het Technology Center Land van de Landmacht.
Sinds kort is Valkeneers voorzitter van de Mediaraad van L1. Ook is ze lid van de Regioraad Zuid van de Kamer van Koophandel, bestuurslid bij Brightlands Business Club en bij Stichting Stilgezet en actief bij een organisatie die kinderen in Peru ondersteunt op het gebied van onderwijs.

Topvrouw Limburg

Ieder jaar wordt de Limburgse Topvrouw uitgeroepen, een titel voor vrouwen uit het Limburgse bedrijfsleven, gemeenschap, overheid of wetenschap. In 2022 won de Maastrichtse cardiologe Chahinda Ghossein-Doha.
De winnaar van 2023 wordt donderdag 2 november uitgeroepen in Venlo.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!