Grote bosbrand op Rhodos: ook Limburgers evacueren

Een leeg strand zaterdag op Rhodos © ANP
Maar liefst 30.000 mensen hebben moeten evacueren van Rhodos vanwege de grote bosbranden die het Griekse eiland teisteren.
Zo ook de Limburgse Rolf Oligschläger en Alice Reumkens. Aan RTL Nieuws vertellen zij over de situatie.

Rookwolken

“Vanochtend toen we opstonden, zagen we de rookwolken boven het hotel hangen”, begint Rolf. Dat was volgens hem niet direct reden tot paniek. “We zijn gewoon gaan zwemmen, maar opeens ging er een brandalarm af. We moesten halsoverkop weg.”

Bosbranden

De bosbranden in Rhodos begonnen vijf dagen geleden in het beboste, bergachtige en dunbevolkte binnenland. Terwijl de andere bosbranden in Griekenland voorlopig onder controle zijn, breiden door de harde wind die op het Griekse eiland dichtbij de kust van Turkije zich nog steeds uit. De Griekse Burgerbescherming twittert dat in 10 procent van de toeristische gebieden op Rhodos branden woeden. Duizenden personen moesten zaterdag een veilig heenkomen zoeken.

Te voet onderweg

Dat geldt ook voor de uit Landgraaf afkomstige Alice Reumkens. Ze is samen met haar gezin twee weken op vakantie op het Griekse eiland, waar ze verbleef in de zuidwestkust. Toen Alice de lucht oranje zag kleuren, besloot ze met haar familie alvast de koffers te pakken. Terwijl ze ’s ochtends nog op het strand zaten, kregen ze nu te horen dat ze inderdaad weg moesten. “We lopen richting de blauwe lucht met een grote groep mensen", vertelt ze. "Links en rechts van ons zijn nu donkere rookwolken.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!