Verkeerscontrole bij A2 Elsloo: veilig op vakantie

De verkeerscontrole in Elsloo © Track'88
De politie heeft zaterdag een verkeerscontrole uitgevoerd bij de A2 bij Elsloo om vakantiegangers op de weg te wijzen op eventuele gevaren.
De controle gebeurde bij het RDW keuringsstation en startte rond 11:00 uur.

Veiligheid

"Deze controle staat in het teken van veiligheid. Dus het is niet zo dat we de mensen waarvan we zien dat ze op vakantie gaan van de weg afhalen om een aantal bonnen uit te schrijven", verklaart politiewoordvoerster Nathalie Vermeulen op L1 Radio. Mensen die aangesproken worden op het euvel aan hun voertuig, kunnen dit laten repareren, zodat ze veilig de weg op kunnen. "Zo zijn er mensen die met een caravan op pad gaan, met een gasfles erop die een broze slang heeft. De brandweer kan dat constateren en dan kunnen de mensen ter plaatse een nieuwe slang kopen."

Tiptop in orde

Maar ook banden die niet het goede profiel hebben, kapotte remschijven en verkeerd aangekoppelde aanhangers passeren de controle. "Je zou zeggen dat je alles tiptop in orde hebt als je zelf op vakantie gaat. Als het echt te gortig wordt, het onveilig is, en het kan niet gerepareerd worden, dan zal ook eens een keer een bon geschreven worden. Maar dat is niet de opzet van de controle", aldus Vermeulen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!