Van Lierop voorgedragen als nieuwe wethouder Peel en Maas

Tijs van Lierop. © Lokaal Peel&Maas
Tijs van Lierop is voorgedragen als nieuwe wethouder in de gemeente Peel en Maas. Hij zal de portefeuille van Anget Mestrom overnemen, die begin deze maand overleed.
Tijdens de ledenvergadering van Lokaal Peel&Maas is woensdagavond ingestemd met de voordracht van Tijs van Lierop (45).

Burgerraadslid

Sinds 2018 is Van Lierop als burgerraadslid actief bij de fractie van Lokaal Peel&Maas. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 was hij kartrekker bij de informatie- en formatieronde die uiteindelijk tot de huidige coalitie heeft geleid.

Anget Mestrom

Hij zal de portefeuille van Anget Mestrom overnemen. Zij legde afgelopen voorjaar haar taken neer vanwege ziekte. In september 2021 werd er bij haar een kwaadaardige tumor in de bijnier gevonden. Later werden er uitzaaiingen ontdekt. Mestrom overleed op 6 juli op 59-jarige leeftijd.

Kleine wisseling

In overleg met zittend wethouder Erik Nijssen is wel besloten om een kleine wisseling in de portefeuilleverdeling door te voeren. Als de gemeenteraad met de benoeming van Van Lierop instemt, zullen Financiën en Openbare Ruimte uitgewisseld worden.
De benoeming van Tijs van Lierop wordt pas na het zomerreces behandeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!