'Limburgers ondanks hitte massaal naar Zuid-Europa'

Sinette Kamphuis in het reisbureau in Sittard. © L1 (Tim van der Weerden)
Zuid-Europa heeft op dit moment te maken met een extreme hittegolf. Temperaturen van rond de 40 graden zijn daarbij geen uitzondering. Toch trekken Limburgers naar het zuiden.
"Mensen kijken het hele jaar uit naar de vakantie, dus dit weerhoudt hen niet om toch te gaan", vertelt Sinette Kamphuis van Reisbureau Schoenmaeckers in Sittard.

Geen annuleringen

Van annuleringen vanwege de hittegolf in bijvoorbeeld Spanje en Italië, is bij het Sittardse reisbureau geen sprake. "Er is ook niemand die vraagt of ze ter plekke met speciale dingen rekening moeten houden en er belt ook eigenlijk niemand om zijn of haar vakantie te laten omboeken."
De hoge temperaturen zijn volgens VN-weerorganisatie WMO ook schadelijk voor de gezondheid. Vooral warme nachten zijn slecht voor je, omdat je lichaam dan niet voldoende kan afkoelen.

Extra populair
Een aantal vakantiebestemmingen in Zuid-Europa is extra populair. "Vooral Spanje, Griekenland en Turkije als het gaat om vliegreizen. Italië is met name populair onder de vakantiegangers die de auto nemen."
Een enkeling zoekt volgens Kamphuis deze zomer wel bewust wat koeler weer op. "We hebben weleens mensen die nog vragen naar Scandinavië, maar dat was met de boekingen afgelopen winter al booming. Maar dat zijn er niet heel veel; de meeste mensen kiezen toch voor Zuid-Europa."