School en dorpshuis Koningslust gered door fusie

School en buurthuis Koningslust. © L1 / Ruud van Broekhoven
Wie in Koningslust de weg vraagt naar het dorpshuis of de basisschool, komt uit bij hetzelfde adres. Basisschool de Avonturier en dorpshuis de Sprunk zitten in één gebouw, een manier om de voorzieningen in zo'n kleine kern in stand te houden.
In het gebouw maken de leerlingen gebruik van de ruimtes in het dorpshuis, terwijl de ouderen van het dorp terechtkunnen in de gymzaal van de school.

Win-win

Door die samenwerking zijn beide voorzieningen gered. Wendy Brink, directeur van de basisschool ziet nu zelfs het leerlingenaantal groeien. Ook voor Piet Geurts van het dorpshuis is het een win-win situatie: "Het is de enige oplossing. Nieuwbouw was te duur. Het integreren van de voorzieningen was een uitgelezen kans."

Jonge generatie

De samenwerking is ook nog eens leerzaam. Scholieren leren van de ouderen in Koningslust, maar ook andersom. Zo hebben leerlingen van de school een handleiding gemaakt voor het gebruik van de mobiele telefoon. Volgens Wendy Brinkt is kleinschaligheid het toverwoord: "Iedereen kent elkaar, de omgeving voelt zich verantwoordelijk, en dat is mooi om te zien."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!