Waterschap investeert in noodmateriaal tegen overstromingen

Het hoogwater van 2021. © L1 (Sjors Abeling)
Waterschap Limburg ontvangt ruim 400.000 euro aan materialen die in geval van extreme overstromingen kunnen worden ingezet.
Dat maakt het Waterschap dinsdag bekend. De eerste bestelling van 1800 meter aan noodkeringen wordt in september verwacht. Later wordt dit uitgebreid naar ruim 4000 meter.

Noodmaterialen

Naast de keringen zal Waterschap Limburg ook noodcontainers krijgen, die worden gevuld met de noodkeringen. Ze zullen op tactische locaties geplaatst worden.
Het materieel kan in de hele Euregio worden ingezet. De aanschaf van noodmaterialen komt namelijk voort uit een samenwerkingsproject met vijf partners uit Limburg, België en Noordrijn-Westfalen. Dat project voor crisisbeheersing is in totaal goed voor 1,9 miljoen euro. Het Zweedse Geodesign Barriers en MWK Nederland zullen de noodmaterialen leveren.

'Water kent geen grenzen'

"De gevolgen van de watercrisis zijn nog steeds zichtbaar", zegt Lambert Verheijen, interim dijkgraaf van Waterschap Limburg. "Dit Interreg-project is dan ook enorm belangrijk om Limburg en de buurlanden waterveiliger te maken. Water kent namelijk geen grenzen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!