Tientallen kilo's drugs op boten: verstopplaats coffeeshops

De politie viel twee boten binnen. © Track'88
Bij de politie-inval op twee drugsboten in Maastricht zijn in totaal meer dan 20 kilo hennep, 45 kilo hasj en ruim 20.000 joints in beslag genomen. Een 33-jarige man uit Maastricht is opgepakt.
De invallen werden dinsdagochtend gedaan op twee boten die aan de Maaspromenade liggen.

Link met coffeeshops

Tijdens een lopend onderzoek was gebleken dat de boten zeer waarschijnlijk gebruikt werden als verstopplaats voor verdovende middelen. Met de drugs zouden coffeeshops bevoorraad worden, stelt de politie. Bij de inval kwam de grote drugsvoorraad aan het licht.
Onderzoek moet nu uitwijzen of de gevonden verdovende middelen in verband kunnen worden gebracht met de twee coffeeshops die eveneens aan de Maaspromenade, ook op een boot, gevestigd zijn.
Eén persoon is opgepakt. © Track'88

Drugs vernietigd

Op de twee boten werd veel meer drugs opgeslagen dan coffeeshops als handelsvoorraad mogen hebben. In een coffeeshop mag namelijk maximaal 500 gram aan cannabisproducten aanwezig zijn voor de verkoop. Een exploitant mag maximaal vijf gram cannabisproducten per dag aan dezelfde klant verkopen. Van die verkoop moet een registratie bijgehouden worden, waarin ook de exacte hoeveelheid drugs vermeld moet worden.
De verdovende middelen die op de twee boten werden gevonden, zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook de boten zijn op last van het Openbaar Ministerie in beslag genomen, liet de politie later nog weten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!