Plusquin (PvdD) verrast en teleurgesteld na vertrek Loomans

Lijsttrekker van PvdD: Pascale Plusquin © L1 (Bram Becks)
Fractievoorzitter Pascale Plusquin van de Statenfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) is verrast en teleurgesteld over het besluit van Peter Loomans om de partij te verlaten.
Dat laat ze in een reactie aan L1 weten.

Moeizame communicatie

Volgens Plusquin was er al sinds de Provinciale Statenverkiezingen in maart van dit jaar weinig communicatie met Loomans. "Het ging erg moeizaam. We hebben allerlei pogingen gedaan om met hem in gesprek te komen, maar dat lukte niet."

Andere kandidaat beter

Plusquin moest het vertrek van haar partijgenoot via de griffie vernemen. "Ook nu heb ik geen contact met hem gehad", zegt ze. Volgens Plusquin gaat Loomans er nu vandoor met een zetel die hij niet op eigen kracht heeft behaald. Want de nummer drie, Ina Boven, op de lijst van de PvdD kreeg meer stemmen. "Achteraf was zij misschien een betere kandidaat geweest", zo zegt Plusquin.

Alleen verder

De fractievoorzitter vindt het vooral verschrikkelijk voor alle vrijwilligers van de partij die zich voor de verkiezingen hebben ingezet. Ze moet nu in de Staten de komende vier jaar verder als eenmansfractie. Dit was ze echter al gewend. Ze fungeerde al eerder alleen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!