Basisschool deelt zomerpakketten uit voor tijdens vakantie

Zomerpakket op school © L1
Basisschool de Kasteeltuin in Roermond gaf de leerlingen op de laatste schooldag een zomerpakket mee.
Het pakket is een variant op de gratis lunch, die de school al langer aanbiedt. Op veel basisscholen wordt samen ontbeten of is er een lunch beschikbaar. Door de stijgende prijzen hebben steeds meer gezinnen het financieel lastig, waardoor maaltijden voor kinderen er vaak bij inschieten.

Steuntje in de rug

"Daarom doen we dit voor de eerste keer, het is een steuntje in de rug voor in de zomervakantie", zegt directrice Gody van Dillen tijdens de laatste schooldag donderdag. Het pakket wordt financieel mogelijk gemaakt door het Jeugd Educatie Fonds, die er ook voor zorgen dat kinderen op school kunnen ontbijten of lunchen. Omdat er nog wat geld over was, stelde de Roermondse school ook een pakket voor de zomer samen.
Daarin zitten lekkere dingen zoals snoep en chips, maar ook praktische artikelen zoals toiletpapier, douchegel en zonnebrandcrème. Elke oudste leerling van het gezin kreeg een pakket mee.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!