Vermist zakje met telefoons na twee jaar weer terecht

Het zakje met telefoons en identiteitsdocumenten bleek al zo'n twee jaar vermist te zijn © Politie Basisteam Horst, Peel en Maas
Een groepje vrienden vond dinsdag in een beek in Tienray een zakje met drie mobiele telefoons en identiteitsdocumenten.
Dat schrijft Politie Basisteam Horst, Peel en Maas in een Facebookbericht.

Politie in actie

Twee 13-jarige jongens meldden de vondst bij de politie, waarna agenten ter plekke kwamen. Hoewel een vondst als deze normaal gezien afgehandeld zou worden door de gemeente, kon een eventuele vermissing of drenkeling nu niet uitgesloten worden en kwam de politie in actie. Na wat speurwerk namen de agenten contact op met de ouders van de jongedames op wiens naam de documenten stonden.

Twee jaar vermist

Zo werd duidelijk dat het zakje met spullen al zo'n twee jaar werd vermist. De spullen belandden tijdens een kanotocht in het water en zelfs een zoektocht met sportduikers leverde destijds niks op.
Die twee jaar op de bodem van de beek heeft de telefoons geen goed gedaan, maar de eigenaren mogen hun spullen alsnog op komen halen. De politie adviseert waardevolle spullen in een waterdichte, drijvende verpakking te doen en deze eventueel met een touw te bevestigen aan het vaartuig.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!