Maastrichtse politie oefent dag na bommelding bij bioscoop

Bij het Sphinx-gebouw in Maastricht is een grote politie oefening. © L1
Bij het Sphinx-gebouw in het centrum van Maastricht vindt dinsdagochtend een grote politie oefening plaats. De avond ervoor werd de bioscoop vlakbij nog ontruimd vanwege een bommelding.
"De oefening heeft niks te maken met het incident van maandagavond", laat de politie weten.

Toeval

Er zijn veel agenten op de been rondom het gebouw. "Een ongelukkige samenloop van omstandigheden", noemt de woordvoerder de planning van deze oefening. "Deze stond al een tijdje gepland, maar gezien de organisatie hebben we toch besloten om deze door te laten gaan. Het is puur toeval dat de oefening daar is, maar er is niets aan de hand."

Waarheidsgetrouwe cases

Er doen ongeveer 35 agenten mee aan de oefening in Maastricht. Het gaat om agenten van het basisteam Maastricht, hondengeleiders en studenten. "Er worden diverse waarheidsgetrouwe cases op een buiten locatie geoefend", zo legt een woordvoerder uit. "Er wordt met verschillende disciplines samengewerkt om zo hun beroepsvaardigheid te trainen."

Inzet van honden

De agenten en studenten gebruiken onder andere ook wapenstokken en er worden honden ingezet. Het tegenspel wordt ook door agenten verzorgd, er zijn geen burgers bij de actie betrokken. In de middag gaan de agenten nog op een locatie binnen oefenen.