Begrip en teleurstelling bij vertrekkende bezoekers Bospop

Vrijwilligers zetten tafels en banken vast. © Edward Media
Geen rustige 'goedemorgen' op de laatste dag van Bospop, maar in allerijl de tent opruimen en naar huis rijden. Dat was de zondagochtend in een notendop voor de bezoekers in Weert.
Terwijl vrijwilligers van Bospop bezig zijn het terrein 'noodweer-bestendig' te maken zijn op de camping bezoekers bezig hun tenten op te ruimen. Om 13:00 uur moest de camping van het terrein namelijk leeg zijn.

Geen risico

De organisatie kon, ondanks het afgelasten, toch op begrip van de bezoekers rekenen. "Het is jammer maar wel erg begrijpelijk. Je wilt natuurlijk geen risico lopen", vertelt iemand die zijn tent opruimt. "Je wilt een dagje genieten. Maar je hoorde het vanochtend gelijk al." Toch verliet niet iedereen met even veel begrip het terrein. Twee jonge bezoekers waren het niet helemaal eens met het besluit. "Het is toch mooi weer? Je weet niet wat er komt nee, maar voor hetzelfde geld waait het over ons heen."

Onduidelijk

Onder de bezoekers leefde de gehele zondagochtend nogal wat onduidelijkheid: Gaat het door of niet? "Je leest op veel kanalen steeds iets anders en waar rook is, is vuur. We lazen het uiteindelijk op social media. Dan maar inpakken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!