Bospop zet zich schrap voor code oranje zondag

De ingang van Bospop in Weert © Wesley van Bree
De organisatie van bluesrockfestival Bospop in Weert roept campinggasten zaterdag op hun tenten goed vast te zetten en eventuele partytenten af te breken. Dit in verband met het verwachte noodweer zondag. Ook vraagt het bestuur van het festival de bezoekers om overbodige spullen alvast naar hun auto te brengen en alle losse spullen op te ruimen.
De vele duizenden bezoekers op deze 41ste editie van Bospop wordt gevraagd de sociale media van het festival goed in de gaten te houden. Op onder meer Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn wordt alle nieuwe informatie gedeeld, aldus de organisatie zaterdag. "Wij zijn geïnformeerd over mogelijk zware windstoten in Weert, op zondag 9 juli vanaf 16.00 uur. Bospop volgt de ontwikkelingen nauwlettend."
De Veiligheidsregio Limburg-Noord houdt samen met onder anderen bestuursleden van Bospop en de burgemeester van Weert overzicht. Zondagochtend wordt afgewogen of Bospop zondag voortijdig moet worden beëindigd in verband met code oranje.

Flinke onweersbuien

Volgens Meteo Limburg is het zondag tot in de middag vrij zonnig en wordt het broeierig warm met maxima van 32 tot 34 graden. Tijdens het tweede deel van de middag en in het begin van de avond trekken de onweersbuien over. Het KNMI houdt rekening met hagel van twee tot vier centimeter doorsnee en zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. De buien blijven niet hangen. Daarbij koelt het flink af tot circa 20 graden, verwacht Meteo Limburg. De weerwaarschuwing geldt tussen 15:00 en 20:00 uur.