Ontploffing bij woning in Melick: bewoners flink geschrokken

De ruiten van verschillende woningen waren gesprongen. © Fer Traugott
Bij een appartementengebouw in Melick is in de nacht van donderdag op vrijdag een harde knal geweest. Daardoor is brand ontstaan.
De bewoner van een appartement op de begane grond lag rond 2:30 uur te slapen toen hij ineens opgeschrikt werd door de knal.

Glasscherven

Door de ontploffing waren de ramen van zijn woning geknapt, lagen er overal glasscherven en hing er rook in het appartement. Toen de bewoner de ravage ontdekte, belde hij direct de hulpdiensten. De brandweer, politie en een ambulance waren snel ter plaatse bij het gebouw aan de Aan de Raodhoes in Melick.
Volgens een woordvoerder van de brandweer was er een kleine brand ontstaan aan de buitenzijde van de woning. Op de gevel is een grote zwarte roetvlek zichtbaar.

Glasscherven

Ook bij enkele naastgelegen woningen waren de ruiten gesneuveld. Voor zover bekend raakte er bij de ontploffing niemand gewond, maar de bewoners zijn wel flink geschrokken. Agenten hebben de omgeving van de woning afgezet met linten. De Forensische Opsporing heeft in en rond de woning onderzoek verricht.

Politieonderzoek

Volgens een woordvoerder van de politie is nog niet exact bekend wat er vrijdagnacht in Melick gebeurd is. "Er is een harde knal gehoord en daarna is brand ontstaan. Waardoor die harde knal werd veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Daar wordt nog onderzoek naar verricht." Er wordt bovendien gekeken of er een verband is met de explosies van donderdag in Venlo. Ook daar is op dit moment nog niks over bekend.
De politie doet vrijdag buurtonderzoek en roept getuigen op zich te melden.