ANWB: dit weekend druk op de weg door vakantieverkeer

Stockfoto © iStock
De ANWB verwacht komend weekend drukte op de weg door vertrekkende vakantieverkeer. Het gaat vooral om de wegen richting het zuiden.
Vrijdag sluiten de scholen in de regio Midden-Nederland hun deuren. De files ontstaan al vanaf het middaguur, aldus de verkeersinformatiedienst van de ANWB.

Vakantieuittocht

Onder de regio Midden vallen de provincie Zuid-Holland, een groot deel van Gelderland en Utrecht en enkele gemeenten uit Flevoland en Noord-Brabant. Ook Rijkswaterstaat gaat er vanuit dat het op de wegen vanwege de 'vakantieuittocht' drukker wordt dan op een gemiddelde vrijdagmiddag. Ze verwachten een 'zware avondspits' met zo'n 500 kilometer aan files op de rijkswegen.
Vanwege het zonnige zomerweer is dit weekend bovendien uitermate geschikt voor een weekendje weg in eigen land. Bekijk het weerbericht hier.

Drukte in buitenland

Ook in het buitenland zijn dit weekend veel vakantiegangers onderweg. Op de Europese wegen richting het zuiden staan zaterdag naar verwachting lange files. In Frankrijk wordt het langzaam rijden op de A7, de Autoroute du Soleil en op de A9 van Orange naar de Spaanse grens, aldus de ANWB. Ook in Duitsland en Oostenrijk moet verkeer rekening houden met vertraging. Dat is ook het geval voor reizigers richting Italië, op de A13/A22 Brennerpas - Verona en in Zwitserland op de A2, de route via de Gotthardtunnel.
Automobilisten wordt geadviseerd voor vertrek de route te checken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!