Burgemeester Bergen wil geen derde termijn

Burgemeester Manon Pelzer van Bergen © Google Maps/gemeente Bergen
De burgemeester van Bergen, Manon Pelzer, ziet af van een derde termijn als burgemeester in Bergen. Dat betekent dat ze in maart volgend jaar de ambtsketen neerlegt, na twaalf jaar burgemeesterschap.
"Ik voel dat dit dit het juiste moment is om een nieuwe weg in te slaan," laat Pelzer weten in een brief aan de gemeenteraad, het gemeentebestuur en gouverneur Emilie Roemer.

Snijvlak

“Na zestien jaar te hebben gewerkt als ondernemer en aansluitend zestien jaar als burgemeester in de gemeenten Eijsden en Bergen, ben ik toe aan een nieuw perspectief. Ik wil de komende jaren graag aan de slag op het snijvlak van ondernemen en besturen, met een specifieke focus op bedrijfsvoering en financiën. In welke vorm en waar weet ik nog niet", schrijft ze in de aankondiging van haar afscheid.

Taak volbracht

In Bergen is Pelzer burgemeester sinds 27 maart 2012. Het lijkt er dan ook op dat ze vindt dat ze haar taak als burgemeester van Bergen heeft volbracht. “Ik kijk met veel voldoening naar alles wat we in Bergen, samen met burgers en gemeenteraad, hebben bewerkstelligd. Het besef dat de gemeente er alleszins goed voorstaat, maakt het voor mij makkelijker om in mijn loopbaan nieuwe deuren te gaan openen.”
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!