Regen en veel wind met forse windstoten, weekend tropisch

Kans op regen © iStock
Limburg kan zich woensdag opmaken voor een nat en winderig dagje. Daarbij kunnen zware windstoten voorkomen. Het KNMI heeft een waarschuwing afgegeven.
Voor de zuidelijke provincies geldt code geel, andere provincies krijgen te maken met code oranje en noordwesten van het land zelfs met code rood vanwege storm Poly. In Limburg kunnen tussen 8:00 uur en 13:00 uur windvlagen met een snelheid van zo'n 80 kilometer per uur voorkomen.

Regenbuien

Ook trekken er volgens Meteo Limburg meerdere buien over de provincie. Er wordt rekening gehouden met zo'n 10 tot 15 millimeter regen in Limburg. Later op de dag wordt de wind minder. Tijdens zonnige perioden kan het zo'n 20 à 21 graden worden.

Woensdagochtendspits

Weggebruikers moeten rekening houden met een "onstuimige woensdagochtendspits" volgens de ANWB, met windstoten en buien. De files kunnen tijdens de spits daardoor volgens de instantie "wat langer uitvallen dan gebruikelijk".

Tropisch weekend

Donderdag blijft het droog en klimt de temperatuur naar zo'n 24 graden. Vanaf vrijdag wordt het stralend zonnig en warm. In het weekend kan het tropisch warm worden met zo'n 32 tot 34 graden. De kans op onweersbuien neemt zondag wel toe.
Wat kan je verwachten bij code geel?
Er is een kans op ongelukken door het afbreken van boomtakken en rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen of tuinmeubels. Ook is er kans op vertraging in het vliegverkeer.
Wat kan ik doen: volg het weerbericht en let op jezelf
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!