Nele Valkeneers nieuwe voorzitter mediaraad L1

Kantoor van L1 in Maastricht. © L1
Nele Valkeneers is benoemd tot onafhankelijk voorzitter van de mediaraad van L1.
Valkeneers (42) is directeur en mede-eigenaar van 2BMEDICAL en ArchiMEDes, bedrijven in de medische apparatensector. Ook is ze adviseur innovatie bij het ministerie van Defensie.

Toegevoegde waarde

"L1 is een dynamische organisatie met kundige mensen die met passie hun vak uitoefenen. Ik heb zelf journalistiek gestudeerd en weet waarom de publieke taak van L1 als regionaal mediabedrijf cruciaal is voor een goed functionerende samenleving", aldus Valkeneers. "Ik wil met enthousiasme, energie en creativiteit de leden in de Mediaraad met elkaar verbinden en op die manier een toegevoegde waarde zijn voor het redactiebeleid van L1."
Valkeneers is geboren in het Belgische Hasselt en woont in Geleen. Ze is getrouwd en heeft twee dochters. Valkeneers volgt Luc Verburgh op die sinds 2020 voorzitter is van de mediaraad. In september neemt ze het stokje over.
Wat is de mediaraad?
De raad stelt het media-aanbodbeleid vast voor radio, televisie en online van de regionale omroep op voorstel van de hoofdredacteur. In de mediaraad, die een afspiegeling behoort te zijn van de Limburgse bevolking, zijn 15 maatschappelijke stromingen vertegenwoordigd. Provinciale Staten hebben bepaald welke 15 stromingen dit zijn. De mediaraad vergadert zo’n zeven keer per jaar. De nieuwe voorzitter is door de mediaraad geworven via een openbare procedure.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!