Buurtrechter Heerlen: bijna 300 mensen geholpen

Via het project moeten mensen vooral sneller en effectiever worden geholpen. © iStock
De buurtrechter in Heerlen krijgt een vervolg. Tot nu toe zijn er via het project bijna 300 mensen geholpen.
Ruim drie jaar werken onder meer gemeente Heerlen, rechtbank Limburg en het Juridisch Loket nu nauw samen binnen het Huis van het Recht, zoals de buurtrechter heet.

Sneller en effectiever

Inwoners uit Heerlen met verschillende problemen, zoals schulden, uitkeringen, juridische- en huurproblemen kunnen er terecht voor hulp. Doel is om mensen sneller en effectiever te helpen om zo emotionele, sociale en financiële schade voor hen en hun omgeving te beperken.

Proef

In januari 2020 begon het Huis van het Recht als proef in Heerlen. Inmiddels zijn er in de proefperiode 281 zaken behandeld. In twee gevallen moest de rechter eraan te pas komen om voor een oplossing te zorgen.
Nu krijgt de buurtrechter dus een vervolg. "Dat wat bleek te werken, willen we niet meer verliezen nu de proef is afgelopen. We gaan onveranderd door onder de naam Huis van het Recht", aldus burgemeester Roel Wever van Heerlen. Ook rechtbankpresident Martina Bijker is blij dat het Huis van het Recht doorgaat: "Hiermee bereiken we wat we als rechtbank willen, namelijk problemen van mensen snel en eenvoudig oplossen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!