Celstraf voor leraar Vista College na ontucht

Het VISTA College. © L1
Een voormalige leraar van het Vista College in Heerlen krijgt 12 maanden cel, waarvan 9 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar voor misbruik van een studente.
Tegen de man was 15 maanden cel geëist, waarvan 13 voorwaardelijk.

Aanranding

De 33-jarige uit Brunssum afkomstige docent pleegde ontucht met een minderjarige leerling van het Vista College. De rechtbank acht, onder meer door chatberichten, bewezen dat de man in de zomer van 2018 het meisje heeft aangerand.

Kwetsbaar

De andere feiten dateren uit 2012. Ook hier werden de slachtoffers aangerand in een periode van twee maanden. Ook pleegde de Brunssumer in de functie van huiswerkbegeleider in Hoensbroek ontucht met twee andere meisjes. Hij betastte en zoende ze. De ontucht kwam aan het licht doordat meerdere slachtoffers met elkaar in contact kwamen. Ze deden aangifte. "Het ging om kwetsbare meisjes en dat wist deze leraar, daar heeft hij misbruik van gemaakt", zei de rechtbank.

Verdachte ontkent

De docent zelf ontkende tijdens de inhoudelijke behandeling de ontucht. De rechtbank geloofde hem niet en rekent hem dat aan. Twee meisjes krijgen een schadevergoeding van 1000 euro, een derde meisje krijgt bijna 30-duizend euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!