Fans rennen door Toverland voor opening nieuwe attracties

Eerste bezoekers nieuwe attractie Toverland © L1 / Ruud van Broekhoven
Toverland heeft vier nieuwe familieattracties geopend. De Dragonwatch, een familievriendelijke valtoren van 17 meter hoog, en de Pixarus, een vliegtuigmolen, zijn de twee eyecatchers. Fans trokken zaterdagochtend een sprintje om als eerste in de nieuwe attracties te kunnen zitten.
Jacco Groen bezocht samen met zijn vrienden Kris den Hertog en Erwin Boudewijn het attractiepark in Sevenum speciaal voor de opening van de vier nieuwe attracties in themagebied Avalon.

Rennen

Ze stonden al om 5:30 uur op om op tijd bij het park aanwezig te zijn. "We wilden eerst met de bus vanuit Sevenum naar het park gaan, maar die ging pas om 9:30 uur. Dus huurden we OV-fietsen en zetten het op een rennen toen we eenmaal binnen waren." Dankzij het sprintje stonden ze vooraan bij één van de nieuwe attracties. Ze kozen voor Pixarus, een vliegtuigmolen waarbij de bezoekers zelf kunnen bepalen of en hoe vaak ze over de kop gaan.
De vrienden staan vaker vooraan bij openingen. Zo waren ze ook als eerste bij de opening van de achtbaan Max en Moritz en De zes zwanen in de Efteling.

Storing

Even leek zaterdagochtend een storing roet in het eten te gooien, maar dat zorgde er niet voor dat de vrienden de wachtrij verlieten. Als ervaren pretparkbezoekers weten ze dat kinderziektes vaker voorkomen bij nieuwe attracties. Dus toen na nog geen kwartier via de omroepinstallatie werd gemeld dat de storing verholpen was, steeg er een gejuich op uit de wachtrij.
Vier nieuwe attracties
De twee grote attracties zijn Dragonwatch, een valtoren, en Pixarus, een vliegtuigmolen. Ook staat er de feestelijke carrousel Jumping Juna en een rondrit door Merlijns Magische kruidentuin, die Garden Tour heet.

Certificaat

De vriendengroep was na afloop van de rit in de Pixarus enthousiast over de aanwinst van Toverland. Hoewel ze maar twee keer over de kop gingen, waren ze erg te spreken over de attractie. Ze kregen na afloop een certificaat.

11,5 miljoen euro

Toverland directeur Jean Gelissen jr. noemt het vernieuwde gebied 'een pretpark in een pretpark'. In 2018 werd themagebied Avalon geopend, met wing coaster Fenix, boottocht Merlin's Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Al snel was duidelijk dat dit niet voldoende was om de bezoekers lang genoeg vast te houden in het gebied.
Met een investering van 11,5 miljoen euro werd er gebouwd aan een nieuwe invulling. "Met deze uitbreiding hebben we nóg meer thematisering, dynamiek en attractiewaarde aan het gebied toegevoegd. Hiermee is Avalon volwassen geworden", vindt Gelissen jr. "Er is met veel passie en vakmanschap aan de uitbreiding gewerkt. Ik ben ongelofelijk trots op het resultaat."
De hele dag bezochten duizenden mensen het nieuwe gedeelte van Toverland.