Federatiepresident staat aan de vooravond van eerste OLS

Zondag begint in Born het OLS. © L1
Komende zondag leggen 134 schutterijen aan voor 'd'n Um'. Anoujska Koopmans beleefd in Born haar vuurdoop als president van de Oud Limburgse Schuttersfederatie.
Anousjka Koopmans werd tijdens het OLS in Meijel vorig jaar gekozen als nieuwe president van de federatie.

Primeur

En dat is voor het eerst dat een vrouw als president leiding geeft aan die federatie. "Maar het gaat niet om een man of een vrouw. Het gaat erom dat de juiste persoon op de juiste plek zit", verklaarde Koopmans vrijdagavond in L1mburg Centraal. "Iedereen stond achter de keuze van de federatie om mij tot president te benoemen."

Aanwas

Het afgelopen jaar werd door Koopmans benut om de mensen achter de traditie nog verder te leren kennen. Zo maakte ze een ronde langs verschillende schutterijen en commissies in Limburg om te achterhalen wat er precies leeft in de wereld van het OLS. "De aanwas van jongere leden is een thema dat erg leeft, maar dat is ook juist een onderdeel van onze toekomstvisie. Om dat probleem op te lossen. Zo organiseren we activiteiten om jonge kinderen kennis te laten maken met de traditie."

D'n Um

Vorig jaar ging Sint Martinus uit Born met de winst aan de haal. Komende zondag start de schietwedstrijd. Volgend weekend zal er bij het kavelen bekend worden naar welke schutterij d'n Um dit jaar gaat en dus welke schutterij het OLS in 2024 mag organiseren.