Venlose GroenLinks wil transparantie inzake Californië BV

Afbeelding ter illustratie © iStock
In navolging van de Provinciale Staten en andere omliggende gemeenten is er ook in de Venlose gemeenteraad gevraagd om transparantie rondom de gronddeal van Californië BV.
De GroenLinks-fractie heeft daarvoor schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Aandeelhouder

Op verzoek van de aandeelhouders van Californië BV is er een nieuw onderzoek ingesteld naar de gronddeal. Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo is een van die aandeelhouders, hierdoor is de gemeente Venlo als aandeelhouder van het ontwikkelbedrijf ook verbonden aan de zaak. GroenLinks-fractielid Jade Joosten vraagt om meer transparantie. "We willen meer toegang tot het feitenrelaas."

Feitenrelaas

Dat feitenrelaas waar Joosten naar refereert is een lijst aan feiten die hebben plaatsgevonden in een bepaalde zaak. Het bestuur van Californië bewaart dat relaas echter in een dichte la, waardoor er nog altijd weinig tot niets bekend is over de precieze gang van zaken rondom de gronddeal.

Voortborduren

"Het onderwerp kwam weer op tafel in onze fractie nadat GroenLinks in de gemeente Horst aan de Maas soortgelijke vragen had gesteld. Hierop willen wij op voortborduren aangezien de Venlose raad hier net zo recht op heeft als de raad in Horst", aldus Joosten. Antwoord op de vragen zal Joosten pas na het zomerreces kunnen verwachten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!