Koninklijke onderscheiding voor Annemarie Penn bij afscheid

Annemarie Penn - te Strake legt haar ambtsketting neer © Jean-Pierre Geusens
Burgemeester van Maastricht Annemarie Penn - te Strake is donderdagavond benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Dat gebeurde tijdens haar afscheid van de gemeenteraad door gouverneur Emile Roemer.

Afscheidsspeech

"Naast pleitbezorger van de Europese gedachte was je vooral ook steun en toeverlaat voor de mensen in de stad", sprak Roemer haar tijdens zijn afscheidsspeech toe. "Je hebt aandacht. En dat voelen inwoners."
Tijdens haar afscheid kreeg ze ook de Erepenning van de stad Maastricht, werd er een statieportret van haar gemaakt en kreeg ze een speciale editie van het Jaarboek Maastricht. Daarin wordt teruggeblikt op haar burgemeesterschap in de provinciehoofdstad.

Liedje

Na het officiële afscheid in de raadszaal, werd er ook nog feestelijk afscheid genomen in het stadhuis. Bert Garnier, tevens raadslid, schreef samen met de raad een liedje op de melodie van Non, Non Rien N'a Changé. Dat droegen zij daar aan haar op. Ook de burgemeester zelf kon het niet laten om een liedje te zingen tijdens haar afscheid.
Penn - te Strake gaat met pensioen. Haar opvolger, Wim Hillenaar, wordt zaterdag geïnstalleerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!