Afwijkende dienstregeling Arriva tijdens vakantieperiode

Arriva bussen op station Venlo © iStock
Vervoersbedrijf Arriva rijdt in de zomermaanden een vakantiedienstregeling.
Deze gaat in vanaf 10 juli en duurt tot en met 1 september.

Afname reizigers

Volgens een woordvoerder van Arriva wordt die vakantiedienstregeling ingezet omdat het aantal reizigers op specifieke lijnen en trajecten flink afneemt. "Scholen sluiten en minder forenzen zijn aan het werk in de zomer." Met name de ritten van de bussen zullen in die periode veranderen. De meeste bussen blijven rijden, maar in sommige gevallen minder vaak. Daarnaast gaat een aantal lijnen terug naar een uursfrequentie. Alleen de treinen op de Maaslijn tussen Venray en Nijmegen vervallen. Er rijden dan maar twee keer per uur treinen, in plaats van vier keer. De treinen tussen Roermond en Nijmegen blijven wel rijden.

Personeelskrapte

In principe lukt het Arriva dus om de huidige dienstregeling te blijven rijden, maar het bedrijf kampt nog steeds met een personeelskrapte. "Dit betekent dat we voldoende mensen hebben, maar wanneer er iemand ziek is of last-minute uitvalt het tot tekort leidt. Daartoe werken we in een historisch krappe arbeidsmarkt heel hard om zoveel mogelijk machinisten en buschauffeurs te werven", verklaart een woordvoerder van Arriva.

Geschrapte treinen

Dat probleem doet zich onder andere voor op het traject Heerlen-Maastricht. Daar rijdt nu twee keer per uur een stoptrein en één keer per uur een sneltrein. Op doordeweekse dagen worden daarnaast twee keer per uur snelbussen ingezet. "Er rijdt dus één sneltrein per uur minder, maar dit wordt opgevangen door de snelbussen die zijn ingezet. Wij bouwen weer op naar vier keer per uur een treinverbinding", aldus de woordvoerder.

André Rieu

Ook de concerten van André Rieu vinden plaats tijdens de vakantiedienstregeling. Na afloop van die concerten worden er extra pendelbussen ingezet naar P+R Maastricht Noord. Tussen 23:50 en 01:40 uur rijdt er dan elke 10 minuten een bus vanaf de bushalte Boschstraat/Markt.
Arriva adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te checken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!