Vakbonden vooralsnog positief over samenwerking UM en MUMC+

Ziekenhuis in Maastricht © L1
De vakbonden staan vooralsnog positief tegenover het besluit van de Universiteit Maastricht en het MUMC+ om de bestaande samenwerking de komende jaren fors te versterken en de daartoe leidende bestuurlijke fusie.
Zowel FNV Zorg als NU'91 laten weten tot nu toe geen problemen of bezwaren te zien voor de werknemers.

Uitdagingen

Woensdag tekenden de universiteit en het ziekenhuis een intentieverklaring om nog nauwer samen te gaan werken. Dat is volgens beide organisaties nodig vanwege de uitdagingen waar (Zuid-)Limburg voor staat. Met die uitdagingen bedoelen ze onder andere de vergrijzing en de toenemende personeelstekorten.

Geen banen weg

Door de samenwerking zal er uiteindelijk een bestuurlijke fusie komen en één Raad van Bestuur, waarin bestuurders uit beide organisaties plaatsnemen. Een woordvoerder van de universiteit liet al weten dat er geen banen verdwijnen door de samenwerking. Dat zegt ook een woordvoerder van NU'91: "Wij zijn geïnformeerd over de plannen van de organisaties. Het gaat met name om een juridische wijziging, voor de ziekenhuismedewerkers verandert er vooralsnog niets."

Toekomst

Voor nu is medegedeeld dat de medewerkers blijven werken waar ze nu werken en dat de cao en arbeidsvoorwaarden van kracht blijven. De bonden gaan wel nog in gesprek met met beide organisaties om te vragen of dat in de toekomst ook zo blijft.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!