Tweede verdachte Gino-zaak ontkent, maar werkt mee

Het lichaam van Gino werd op 4 juni 2022 in Geleen gevonden © Track'88
Youri F, de tweede verdachte in de zaak-Gino, ontkent elke betrokkenheid bij de ontvoering van en moord op de destijds 9-jarige Gino van der Straeten te maken te hebben. Dat laat zijn advocate Shauni Lousberg weten.
F. was de beste vriend van Donny M, de hoofdverdachte in de zaak.

Verbergen

F. werd vorige week donderdag aangehouden op verdenking van 'betrokkenheid bij het verbergen van het lichaam van Gino.' Dinsdagavond werd hij weer op vrije voeten gesteld, na verhoor door politie en justitie.

Medewerking

"Hij heeft alle medewerking verleend aan dat onderzoek, maar ontkent iets met de zaak te maken te hebben", zegt zijn advocaat. "Sterker nog: toen mijn cliënt hoorde dat Donny M. is opgepakt in deze zaak, heeft hij meteen het contact verbroken. Hij was geschokt toen hij hoorde dat Donny verantwoordelijk is voor de moord op Gino."

Begeleiding

Volgens Lousberg zorgt het Openbaar Ministerie voor begeleiding van F, nu hij weer op vrije voeten is. De identiteit van de medeverdachte zong dinsdag al snel rond op social media, en de emoties in de zaak-Gino lopen nog altijd hoog op. Het OM zelf doet geen mededelingen over eventuele begeleiding of bescherming.

Gino

De advocaat bevestigt dat F. nog altijd verdachte is in de zaak. Die verdenking gaat alleen over hulp bij het verbergen van Gino's lichaam, niet over de ontvoering of dood van de jongen. Gino verdween begin juni vorig jaar uit een speeltuintje in Kerkrade, een paar dagen later werd zijn lichaam gevonden in Geleen. Dat gebeurde de ochtend nadat Donny M werd aangehouden, die inmiddels heeft bekend de jongen te hebben ontvoerd en gedood. Zijn rechtszaak loopt nog.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!