Sittard-Geleen waarschuwt voor wilde zwijnen

Stockfoto © iStock
In landelijke gebieden in gemeente Sittard-Geleen worden voorbijgangers met affiches gewaarschuwd voor wilde zwijnen.
Ook online waarschuwt de gemeente voor de dieren. Omdat de zwijnen nu biggen hebben, kunnen ze agressief op mensen en honden reageren.

Zwijnen in Sittard-Geleen

In de gemeente leven verschillende wilde zwijnen. Dat is rond de Kollenberg, de Windraak, Daniken, Obbicht en Grevenbicht. Op een andere plek kunnen ze echter ook gevonden worden; volgens de gemeente leggen ze soms wel 25 kilometer in één nacht af. "Samen met de Bosgroep en de jagers kijken we hoe wij samen het gevaar klein kunnen houden", zo schrijft de gemeente.
Er wordt aangeraden om rustig afstand te nemen van het dier en niet weg te rennen. Maak geluid, maar geen dreigende gebaren. Houd een hond altijd aan de lijn en ga niet van de paden af.

Meerdere plekken in Limburg

Sittard-Geleen is niet de eerste gemeente die waarschuwt voor de dieren. In de bossen in Meerssen gold dit voorjaar een wandelverbod, omdat meerdere wandelaars werden aangevallen. En aan de rand van het Moorveldbos in Geulle werd eind mei een hond aangevallen door een groep van drie wilde zwijnen. Het dier overleefde een hap uit zijn buik.