Nieuwe verdachte in zaak Gino is beste vriend Donny M.

Onderzoek bij de woning van verdachte Donny M. © L1 (Eelco Dautzenberg)
De tweede verdachte die is aangehouden in de zaak rond de moord op de negenjarige Gino, is de beste vriend van hoofdverdachte Donny M.
Youri F. wordt verdacht van betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam van Gino.

Zaak in beperkingen

Shauni Lousberg, de advocaat van de nieuwe verdachte, kan dinsdag niets zeggen over de zaak. "Mijn cliënt zit in beperkingen. Dat betekent dat ik niets mag zeggen." De advocaat verwacht wel dat haar cliënt op korte termijn weer op vrije voeten komt. "Vandaag of morgen."

Wordt hij vervolgd?

Dat betekent volgens het Openbaar Ministerie niet dat de jonge twintiger niet vervolgd wordt. 'De verdachte is gehoord en nader onderzoek heeft plaatsgevonden', laat het OM in een schriftelijke verklaring weten. 'Dat heeft geleid tot de beslissing deze verdachte niet voor te geleiden bij de rechter-commissaris. De beslissing over eventuele verdere vervolging van de verdachte wordt genomen op het moment dat het onderzoek naar de feiten is afgerond.' Op het wegmaken van een lichaam staat een maximumstraf van twee jaar cel.
Het Openbaar Ministerie benadrukt dat Youri F. niet verdacht wordt van andere strafbare feiten in de zaak Gino. Met andere woorden: de nieuwe verdachte was niet betrokken bij het misbruik en de dood van de negenjarige jongen.

Vingerafdrukken

Youri F. werd vorige week donderdag aangehouden. De familie van Gino werd afgelopen weekend geïnformeerd over de arrestatie. Hoe justitie de man uit Sittard op het spoor is gekomen, is niet bekend. Eerder deze maand vond er een aanvullend onderzoek naar vingerafdrukken plaats in de woning van Donny M. Het OM kan niet bevestigen dat dit onderzoek geleid heeft tot de aanhouding.
Ook werd tijdens de laatste pro formazitting in mei door de officier van justitie gezegd dat er op de vuilniszakken waarin het lichaam van Gino zat, sporen van een onbekende persoon waren gevonden. Ze waren niet van Donny en ook niet van de ex-vriendin van Donny.