In brand gestoken kindergraf Heerlerheide opgegraven

Het vernielde graf © iStock/Facebook
Het stoffelijk overschot van het meisje Britt dat begraven lag op de begraafplaats in Heerlerheide, is maandag opgegraven.
Dat gebeurde nadat het graf eerder deze maand in brand werd gestoken.

Brandstichting

Op 13 juni ontdekte de moeder van het overleden meisje, die het bijna elke dag bezoekt, dat het graf op de begraafplaats aan de Kampstraat beschadigd was door brandstichting. De steen was pikzwart, de bloemen weggegooid en er waren vernielingen aangericht. De ouders wilden hun dochter daarna opgraven en veilig thuisbrengen.

Opgraven

Het opgegraven stoffelijk overschot wordt gecremeerd. Op ZO-NWS laat moeder Diana weten dat alleen zij en haar man en een gespecialiseerd bedrijf aanwezig waren bij het opgraven en het openmaken van het graf van hun dochter. Om de opgraving, urn en crematie te bekostigen, waren de ouders een crowdfunding gestart.
Het meisje overleed tien jaar geleden aan een agressieve vorm van kanker. Ze werd nog geen jaar oud. De politie is nog bezig met een onderzoek naar de brandstichting.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!