Ruim 80 verwaarloosde dieren weggehaald bij oude hobbyboer

Een dode loopeend in een smerig hok. © LID
Bij een oude hobbyboer in Peel en Maas zijn afgelopen week meer dan 80 ernstig verwaarloosde dieren ontdekt. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft de dieren weggehaald en op een geheime locatie ondergebracht.
Het gaat om 65 kippen, 14 duiven en vijf konijnen.

Ernstig verwaarloosd

De dieren zaten in ernstig vervuilde kooien van draadgaas in twee loodsen op het erf. Ze waren verzwakt en hadden geen of alleen vies drinkwater ter beschikking. De dieren zijn naar een geheime opvanglocatie overgebracht waar ze medische verzorging zullen krijgen.
De eigenaar heeft afstand van de dieren gedaan. Zodra ze hersteld zijn, kunnen ze naar een nieuwe eigenaar.
Een dode kip in een smerig hok. © LID

Magere schapen

Op het erf van de oude hobbyboer liepen ook enkele schapen rond. Zij kregen te weinig voedsel en zijn daardoor te mager. De LID heeft de eigenaar verplicht beter voor de schapen te zorgen.
Ook lagen er op het erf en in verschillende kooien dode dieren, waaronder een aantal loopeenden en kippen. In een schuilhut werden de overblijfselen van een geit ontdekt. De eigenaar moet de resten van de dode dieren verwijderen.
Binnen korte tijd zal er een hercontrole plaatsvinden. Als de situatie niet voldoende verbeterd is, zal de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming opnieuw ingrijpen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!