Klokken luiden voor handjevol Grootouders voor het Klimaat

Ouderen op de bres voor beter milieu © L1 / Ruud van Broekhoven
Meer dan twee handjes vol actievoerders waren er niet, toch luidden zaterdagmiddag de klokken van de Maastrichtse Sint Jan namens de Grootouders voor het Klimaat voor, jawel, het klimaat.
Ongeveer een dozijn senioren verzamelde zich rond het middaguur op het Vrijthof in Maastricht om aandacht te vragen voor de klimaatverandering.

Verantwoordelijk

Grootvader René van de Luer (75)heeft zelf vier kleinkinderen. Ze zijn te klein om de wereldproblematiek te bevatten, maar dat neemt René voor lief. Zo nam hij anderhalf jaar geleden zijn kleinzoon mee om te demonstreren bij het Sterrebos in Born. "Wij zijn verantwoordelijk voor deze problemen, al waren we vroeger onwetend. Met name onze generatie heeft deze problemen veroorzaakt. Dat schept een verantwoordelijkheid. Nu weten we wat er aan de hand is, nu kunnen we er nog iets aan doen."

Meer gehoopt

De 75 jarige Maastrichtenaar voert al jaren actie voor een beter milieu. Hij is beteuterd over de schamele opkomst. "Duizenden Limburgse ouderen maken zich zorgen om het klimaat, maar het is moeilijk om ze bij elkaar te krijgen."
In totaal luidden zaterdag in 14 steden de klokken voor de actie van de Grootouders.