Centrum Valkenburg grotendeels opgeruimd na wateroverlast

In Valkenburg worden de straten schoongemaakt na de wateroverlast. © Orange Media
De ravage in het centrum van Valkenburg die is veroorzaakt door de hevige regenval van donderdagavond, is grotendeels opgeruimd.
Dat laat een woordvoerder van de gemeente Valkenburg aan de Geul weten.

Wateroverlast

Straten en kelders in Valkenburg zijn donderdag ondergelopen. Dat riep herinneringen op aan twee jaar geleden. In 2021 kreeg het Geulstadje te maken met de ergste overstromingen in tientallen jaren. "Het is niet zo erg als twee jaar geleden, toen Valkenburg zwaar werd getroffen, maar ook nu staan er straten en kelders blank. De brandweer is weer volop in de weer", zei burgemeester Daan Prevoo die avond.

Zandzakken

Voorkomen dat straten en huizen onder water komen te staan bij hevige regenval, is lastig. Burgemeester Prevoo zei op L1 Radio dat de gemeente moet kijken naar kleinschalige oplossingen die snel geregeld kunnen worden, zoals zandzakken die permanent op kritieke locaties neergelegd kunnen worden. Een definitief besluit hierover is nog niet genomen. Na het weekend vindt een evaluatie plaats.

100 meldingen

Het extreme weer zorgde vooral in het zuiden van onze provincie voor problemen. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg kreeg zo'n 100 meldingen binnen. In Noord- en Midden-Limburg bleef de overlast beperkt. De brandweer had vier actiecentra ingericht, in Maastricht, Gulpen, Heerlen en Sittard. Van daaruit werden de brandweerwagens rechtstreeks aangestuurd naar meldingen in de buurt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!