Maastrichtse advocaat verdedigt topcrimineel Ridouan Taghi

Een impressie van Ridouan Taghi. De 42-jarige Taghi wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende moorden. © ANP
De Maastrichtse advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen zit samen met Michael Ruperti en Arthur van der Biezen in het advocatenteam van Ridouan Taghi in het Marengo-proces.
Dat bevestigt Van Berge Henegouwen aan L1 na berichtgeving van Het Parool. Door de arrestatie van Inez Weski in april kwam Taghi zonder advocaat te zitten.

Criminele organisatie

Weski werd opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen en het schenden van geheimen. Ze zou informatie van Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met zijn contacten in de buitenwereld hebben gedeeld. Na een voorarrest van ongeveer anderhalve maand, is ze nu weer op vrije voeten.

Moorden

In het Marengo-proces staan zeventien verdachten terecht voor een groot aantal moorden en plannen voor liquidaties.
Eerder deze week besprak de rechtbank de ontstane situatie met Taghi. Ruperti had toen al laten weten dat hij bezig was een team samen te stellen.

De Bende van Venlo

Van Berge Henegouwen is als strafrechtadvocaat betrokken bij vele grote liquidatiezaken, waaronder De Bende van Venlo. Ook zat hij in het pre-verdedigingsteam van Karadžic bij het Joegoslavië-Tribunaal.
Advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen © Sjoerd van Berge Henegouwen
Ruperti speelde eerder al een rol in Marengo, hij is namelijk als getuige gehoord door Weski, daags voor haar arrestatie. Ruperti stond tot voor kort commando Sil A. bij, die zou zijn benaderd met de vraag of het mogelijk is Taghi te ontvoeren of neutraliseren - een eufemisme voor doden. Op het moment dat het verzoek zou zijn gedaan, was Taghi nog voortvluchtig.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!